Tips voor lage tarieven

Zeven tips voor het vinden van de LMT (het laagst mogelijke tarief)

Het loont om vooruit te plannen. Hoe dichter je bij je reisdag bent, hoe meer je betaalt. Waarom? Omdat een tijdje terug een aantal slimmeriken bij een vliegmaatschappij hebben vastgesteld dat zakelijke reizigers de neiging hebben vergaderingen op het laatste moment in te plannen en vaak het minst flexibel zijn. Dus terwijl vliegmaatschappijen zakenmensen aan het kortste eind laten trekken, kan een goed georganiseerde vakantieganger daar profijt van hebben. Om de beste tarieven te vinden, zoek en boek je je reis minstens 21 dagen van tevoren op KAYAK; de op één na beste tarieven vind je minstens 14 dagen van tevoren. Ben je nog steeds hier? Waar wacht je nog op?

ZMDWDVZ? De flexibiliteit om op een andere dag te reizen, kan leiden tot aanzienlijk lagere tarieven. Dus de volgende keer als je op KAYAK zoekt, selecteer dan de optie flexibele data. Je zult waarschijnlijk merken dat het goedkoper is om op zaterdag te vliegen (maar niet zo heel veel goedkoper voor internationale vluchten). Midden in de week reizen (dinsdag of woensdag) is meestal goedkoper dan op maandag of donderdag/vrijdag: consultants vliegen graag op maandagochtend heen en op donderdag terug (natuurlijk brengen ze vrijdag nog steeds bij jou in rekening, maar dat is een ander verhaal).

Alles draait om timing. Je hebt de meeste kans op een laag tarief als je vliegt wanneer anderen niet vliegen. De 'rustige tijden' zijn afhankelijk van de route ('s morgens vroeg en 's avonds laat zijn goed voor toeristische reizen, halverwege de dag is meestal het beste voor zakenreizen). Gebruik daarom de optie 'Elk tijdstip' en onze filtertools om goedkopere tarieven te vinden.

Vermijd het hoogseizoen. Zie je hier een terugkerend thema? Reis niet wanneer de meeste mensen dat doen. Ga naar Disneyland of Las Vegas na Thanksgiving en voor Kerstmis. De vluchten zijn dan niet alleen goedkoper, maar ook korter. Of vlieg op eerste kerstdag, als iedereen al op de plaats van bestemming is (en de stewardessen dan extra aardig zijn).

Bedankt voor het kiezen. Toen budgetvliegmaatschappijen, zoals JetBlue of Easyjet, hun prijsstructuur vereenvoudigden tot het vaker aanbieden van lagere prijzen, duurde het niet lang voordat iedereen volgde. Maar niet elke vliegmaatschappij werkt met dezelfde prijsstructuur. Daarom vergelijken wij zoveel vliegmaatschappijen op honderden reiswebsites om de beste prijs voor jou te vinden. Je zou kunnen zeggen dat we een neus hebben voor het vinden van de goedkoopste keus (maar misschien niet voor poëzie).

Locatie, locatie, locatie. Over budgetvliegmaatschappijen gesproken: vele vliegen naar alternatieve luchthavens (zoals Burbank of Long Beach in plaats van LAX of Stansted in plaats van London Heathrow) en het geld dat ze besparen aan vliegtarieven wordt aan jou doorgerekend. Daarnaast kun je profiteren van het extra voordeel van minder verkeer, goedkopere huurauto's en minder mensen in de bars op de luchthaven. Wanneer je op KAYAK zoekt, kunnen wij je automatisch de tarieven laten zien van nabijgelegen luchthavens.

Simpelweg het belangrijkste... zoek via KAYAK voordat je boekt.